ajajaj

Posted by on 18 Nov -2012 in Kina, Peter | 1 comment

I torsdags åkte Peter rutschkana på dagis, vild som han är så vart det med huvudet först när fröken inte tittade. Tyvärr så var det ju inte så bra då den är brant och går rakt ned i backen.

Resultatet vart att grabben skrapade sig i ansiktet, fick åka en tur till sjukhuset på kvällen och få såren desinfekterade och en stelkrampsspruta.
Det här är ju sånt som händer, dagiset vart medvetna om faran med deras rutschkana och köpte in en mjukare landning till den så det inte ska hända igen, men sen ville Lin ha ett intyg på att olyckan skedde på dagis, ifall det blir ärr som inte går bort.
Ägaren till dagiset höll med om att det kan vara viktigt, men ville inte skriva något i alla fall eftersom hon inte har försäkring eller licens att driva dagis (Kina i ett nötskal)..
Så nu började kriget, Lins pappa kavlade upp ärmarna på advokatkostymen och förklarade läget för ägaren.
Efter två dagar med tjafs mellan alla parter så insåg dagiset till slut att skriver de inte en sådan lapp (och betalar en symbolisk summa som tillkom i kravlistan efter att de bråkade med herr Song) så skulle de sitta rejält i klistret eftersom de faktiskt saknar licens att driva dagis.

Själv sitter jag mest och skakar på huvudet över hur det går till i Kina och känner mig trött då man förmodligen måste byta dagis sen i februari. Skönt att få komma hem till Sverige, där dagisen har licens och försäkring och utbildad personal och allt.

 

One Comment

  1. Hej Daniel!
    Jag läste en gammal kommentar som du hade skrivit i en blogg där inlägget handlade om sidan taobao. Skulle du kunna kontakta mig via min mail? Har ett par frågor om sidan och hoppas att du kan ha tid till att försöka hjälpa mig med dem. Det tar endast några minuter! Jag försöker bli medlem hos dem, men det har uppstått en del problem och jag letar nu efter någon som känner till sidan.

    Tack på förhand!
    Johanna

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>