Thailand & Hongkong 2012

Posted by on 4 Jul -2012 in Blandat, Featured, Kina, Livet i allmänhet | 1 comment

Havsutsikt

Havsutsikt

Nu har man haft en kort men skön semester några dagar, vi for iväg till Phuket i Thailand först för badande och turistande.
Hotellet hade havsutsikt, som ni kan se på bilden var det inte så magnifik utsikt över havet, men vad gör det, en promenad över gatan bara så var man nere på stranden.
Varmt var det, men måste säga att Peking känns varmare, förmodligen pga att det blåser sköna havsvindar i Thailand.

Peter leker

Peter leker

Första dagen efter ankomst spenderades på stranden till Peters stora förtjusning, han älskar ju verkligen att bada och fick leka i sanden och plaska i vattnet hela dagen. Det var dock mycket vågor och undervattensströmmar så det blev till att stanna inne på det grunda vattnet och inte simma för långt ut.

 

Elefantridning

Elefantridning

 

Dagen efter tog vi oss ut en bit från området vid hotellet och red elefant, det skulle tagit 30 min men vart lite mer tid än så då elefanten vart hungrig och traskade av från stigen för att smaska i sig några buskar. 200 kg om dagen äter de tydligen och Peter skrattade gott när en av elefanterna bajsade en hög som var större än honom.

 

Apkompis

Apkompis

Efter elefanterna så gick vi och tittade på apshowen precis bredvid, de hade en apa som kunde simma, en som kunde räkna och några till som kunde göra både det ena och det andra. Det var kul att se och de involverade publiken en del i showen också, kasta boll till apan och försöka tävla mot apan i att hitta siffrorna osv.

 

 

Pistolskytte

Pistolskytte

Jag fick även lite tid till att skjuta pistol, märktes på resultatet (67%) att man inte skjutit sen militärtjänsten :/ men kul var det iaf, synd bara att de inte hade automatkarbiner.

Elefanttemplet

Elefanttemplet

Senare på kvällen så bar det av till FantaSEA (som ligger vid elefanttemplet) för att äta buffé och kika på en show. Tyvärr var buffén inte så mycket att hänga i julgranen, rätt trist mat faktiskt. Showen var dock rätt nice och innan föreställningen kunde man ta lite foton med elefanterna och tigerungen de hade på plats.

Tiger

Tiger

Självklart passade man på att ta en bild med en tiger, Lin var lite rädd under fototagningen då tigern tydligen spännde klorna i  hennes hand, själv tycker jag att de har riktigt nice päls och skulle lätt tänka mig att ha en liten tiger hemma, fast blir väl problem när den växer upp kan jag tänka mig :)

Stranden

Stranden

Den tredje dagen vart det lite badande och shopping, shoppingen i Thailand är inte så där supergigantiskt bra, de hade iaf ett större shopping center i Patong så vart väl en del inköp för Lin och hennes föräldrar, själv nöjde jag mig med ett paket tuggummi och en Fanta jordgubb.

Sista dagen så vart det mest lugnt, en till tur till stranden och så en del slappande på hotellet.

Hongkong

Hongkong

Därefter bar det av till Hongkong för shopping innan vi åkte tillbaks till Peking, President Hu Jin Tao var på besök i hongkong så det var en del protestaktioner på en del ställen, vårt besök sammanföll även med drakbåtsfestivalen så det var en väldans massa fyrverkerier på kvällen vilket är något som Peter älskar att titta på, han hoppade upp och ner och vifta med armarna och var överlycklig över att se det stora fyrverkeriet.

Flyget till Peking gick med Cathay Pacific vilket var det sämsta med hela resan och jag kan verkligen rekommendera alla som läser detta att undvika det flygbolaget, sämre finns inte!

Fyrverkeri

Fyrverkeri

 

One Comment

  1. Åh nu så blir jag superavis!!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>