En tur hem

Posted by on 11 Feb -2013 in Blandat, Livet i allmänhet, Peter | 0 comments

Nu har man kommit tillbaks till Beijing efter en tur hemma i Sverige igen då, det vart en lång vistelse med boende hos syster ute i skogen med hundar, katter och ungar i stora mängder :)

Julafton 2012

Julafton 2012

Peter hade riktigt kul i Sverige den här resan eftersom det kom så mycket snö, i princip varenda gång man gick ut skulle han upp i snödrivorna och leka.

Han fick även träffa jultomten i år igen och den här gången vart han inte rädd utan insåg rätt snabbt att han skulle få paket i stora mängder.

Peters Svenska tal utvecklades som planerat, 3 dagar i veckan gick han på dagis, resterande dagar lekte han för det mesta med kusinerna vilket ”tvingade” honom att använda Svenska i tal. Efter bara en vecka pratade han på ordentligt och numera pratar han endast Svenska med mig även här i Kina, tidigare så svarade han alltid mig på Kinesiska men han förstod vad jag sa till honom.

Peter och kusin Vincent

Peter och kusin Vincent

Resan tillbaks var rätt jobbig, SAS fick för sig att barnvagn räknas som ett extra bagage och tog 450 kr betalt för en liten hopfällbar paraplyvagn, inget som Air China brydde sig om när vi åkte till Sverige, men SAS har väl dåligt med pengar och tar alla chanser de kan att pressa några kronor extra av passagerarna även om det inte är deras egna flight. utöver detta så gick det inte att sova, så jag var rejält jetlaggad när jag kom fram. Det vart ju inte bättre heller att det är högsäsong i företaget just nu och mer jobb än vi någonsin haft tidigare. Så man snittar väl 12-13 arbetstimmar per dag just nu vilket känns jobbigt. Det börjar bli dags att anställa någon igen kanske..

Kinesiska nyåret har kommit, ormens år är det nu, Lin och Peter åkte som vanligt upp till hennes föräldrar lite tidigare än mig, det blir dock en kort vistelse i år då både jag och Lin är trötta på resandet och vill vara hemma och ta det lugnt några månader.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>